Android-puhelimet säästävät virtaa luvattomasti – Apple haasta jälleen Qualcommin oikeuteen

Manu Pitkänen
29. marraskuuta, 2017 17:12

Apple on haastanut piiri- ja teknologiajätti Qualcommin oikeuteen akkukestoa parantavien patenttien luvattoman hyödyntämisen takia. Apple jätti haastahakemuksen San Diegossa.
Qualcommin ja Applen välinen kiista siirtyi oikeussaleihin tämän vuoden tammikuussa, kun Qualcomm kieltäytyi maksamasta Applelle tiettyjä oikaisumaksuja. Qualcommin mielestä se ei ole velvoitettu maksamaan maksuja Applelle, koska Apple toimi Qualcommin kanssa solmittua sopimusta vastaan Etelä-Korean kilpailuviranomaisten tutkinnan yhteydessä.
Apple vaati Qualcommilta Yhdysvalloissa miljardia dollaria maksamatta jätettyinä maksuina. Qualcomm haastoi vastaavasti Applen oikeuteen kesällä, koska sen mielestä Apple hyödyntää puhelimissaan muutamia patentoituja teknologioita luvattomasti. Apple luonnollisesti kiisti tämän ja nyt yhtiö on päättänyt haastaa Qualcommin oikeuteen uudelleen. Tällä kertaa kyse ei ole maksamatta jätetyistä maksuista, vaan Android-puhelimissa käytetystä teknologiasta.
Applen mukaan Snapdragon 800- ja 820-prosessoreista löytyy esimerkiksi virransäästötoiminto, joka kytkee suorittimen osia pois päältä kun niitä ei enää aktiivisesti tarvita.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Qualcomm Apple A11 Bionic Apple A10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.