Apple Watchiin EKG-mittaus? Älykellosta tulossa huipputarkka terveyslaite

Manu Pitkänen
22. joulukuuta, 2017 9:44

Apple Watch on tuttu näky kuntosaleilla treenaajien ranteissa, mutta tulevaisuudessa älykello saattaa osata tarkkailemaan kehon toimintaa paljon yksityiskohtaisemmin kuin nyt. Bloombergin tietojen mukaan Apple olisi integroimassa kelloonsa EKG-lukijan.
EKG-lukijan avulla Apple pystyy seuraamaan ihmisen sydämen sähköistä toimintaa yksityiskohtaisesti ja mahdollisesti paljastamaan sydäntoiminnan poikkeavuudet. Ominaisuus auttaisi ihmisiä ohjautumaan sairaalahoitoon nopeammin, jolloin hoidolla saavutetaan parempia tuloksia. EKG-mittaus toimii Bloombergin tietojen mukaan niin, että käyttäjä pusertaa Apple Watchin kehystä sormillaan, jolloin laite lähettää huomaamattoman virran kehoon.
Tällä hetkellä Apple Watch mittaa lähinnä vain sykettä.
Ennen älykellon lanseerausta Apple hankki paljon osaajia terveysteknologiayrityksistä, jotka ovat erikoistuneet non-invasiiviseen verensokerimittaukseen. Voi siis olla, että tulevina vuosina Apple Watchin mittaustoiminnot laajenevat verensokerin tarkkailuun, jolloin kellon hankinta voi kiinnostaa esimerkiksi diabetespotilaita huomattavasti nykyistä enemmän.

Lue myös nämä
Tägit
watchOS Älykello Apple Watch Apple
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.