Sovelluskehittäjät keksivät ratkaisun – Ruutukaappauksen esto tulee mahdolliseksi myös iPhonella

Manu Pitkänen
11. tammikuuta, 2018 12:27

Salattuun viestintään erikoistunut Confide-viestisovellus lähtee taistelemaan ruutukaappauksin leviäviä tietopaljastuksia vastaan uudella ScreenShield-nimisellä teknologialla. Palvelun Android-, Mac- ja PC-sovelluksissa ruutukaappausten esto on jo estetty, mutta iOS-sovelluksessa eston toteuttaminen ei ole onnistunut.
Confiden kehittäjien mukaan he ovat kuitenkin onnistuneet luomaan ratkaisun, jonka avulla näyttökuvien ottaminen iOS-sovelluksissa voidaan estää. ScreenShield-teknologia tullaan sisällyttämään Confide-sovellukseen, mutta sen lisäksi kehittäjät aikovat lisensoida sen muidenkin hyödynnettäväksi. Näyttökuvaesto toimii kaikkien mediatyyppien kohdalla: ruutukaappausta ei voida ottaa tekstistä, kuvista, videoista tai muista dokumenteista.
Jos käyttäjä yrittää ottaa näyttökuvan Confide-sovelluksessa, syntyy tuloksena pelkkä tyhjä kuva. Teknologia toimii myös iOS 11:n näytöntallennusta, QuickTime-näyttötallennusta ja AirPlay-näyttöjakoa vastaan. Ruutukaappauksia ei ole mahdollista ottaa myöskään Xcoden kautta.

Lue myös nämä
Tägit
mobiilisovellukset iOS 11 iOS 10 iOS Apple näyttökuva ruutukaappaus Confide
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.