Applella on ihan liikaa rahaa – Aikoo mahdollisesti tehdä lisää yrityskauppoja

Manu Pitkänen
2. helmikuuta, 2018 12:08

Eilen illalla tuloksensa julkaissut Apple kertoi sijoittajapuhelussa tavoittelevansa nettokassa neutraaliutta eli toisin sanoen tilannetta, jossa yhtiöllä on käteisvaroja yhtä paljon kuin velkaakin. Käytännössä tämä tarkoittaa investointien tai tuloksen avokätisempää jakamista omistajille.
Tällä hetkellä yhtiöllä on 163 miljardin dollarin edestä käteistä ja sen lisäksi velkaa 122 miljardia dollaria. Tasapainon saavuttaminen tarkoittaisi velanoton lisäämistä, käteisvarojen käytön lisäämistä tai näitä molempia. Kuuma kysymys on se, että mihin Apple aikoo käytännössä rahaa käyttää. Vahvaa tulosta tekevälle yritykselle virtaa kuitenkin jatkuvasti lisää rahaa investoitavaksi ja jaettavaksi, joten kyse on isosta muutoksesta.
Applen talousjohtaja Luca Maestri ei suostunut kommentoimaan miten Apple aikoo tasapainottaa velan ja käteisen rahan määrät, mutta Financial TImesin haastattelussa hän kuitenkin valotti vaihtoehtoina olevan yrityskauppojen lisääminen, osingon korottaminen tai omien osakkeiden oston kasvattaminen.
Maestrin mukaan Apple aikoo kertoa suunnitelmistaan tammi-maaliskuun tuloksen julkistamisen yhteydessä.

Lue myös nämä
Tägit
iOS 11 iOS Apple iPhone Tim Cook Apple
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.