WhatsAppilla voi siirtää rahaa – Ominaisuuden testaus alkaa

Manu Pitkänen
9. helmikuuta, 2018 7:29

WhatsApp on avannut intialaisille käyttäjilleen testattavaksi uusi mobiilimaksuominaisuuden, jonka avulla whatsappaajat voivat siirtää rahaa toisilleen pikaviestien muodossa. Vastaavaa ominaisuutta tarjoaa Yhdysvalloissa jo esimerkiksi Apple Viestit-sovelluksen kautta. Googlekin on testannut pitkään rahan lähettämistä sähköpostin liitteenä.
Beta-testaajille avautunut ominaisuus on tarkoitus ottaa käyttöön ensiksi Intiassa ja vasta sen jälkeen sen saatavuusaluetta laajennetaan muualle maailmaa. Intiassa mukaan on lähtenyt useita pankkeja, joten useimpien kiinnostuneiden pitäisi kyetä lähettämään rahaa sovelluksen kautta. Rahasiirto-ominaisuuden käyttöönotto vaatii oman puhelinnumeron vahvistamisen SMS-viestillä – ilmeisesti rahasiirrot laskutetaan käyttäjältä puhelinlaskun yhteydessä.
Intia on WhatsAppin suurin markkina-alue 200 miljoonalla päivittäisellä käyttäjällä. Lisäksi maassa on kukoistava yksityisyrittämisen kulttuuri, epävarma sähkönsaatavuus ja käteismaksamisessa piilee aina mahdollisuus varkauksille, joten mobiilimaksaminen kuulostaa luontevalta tavalta siirtää rahaa ihmiseltä toiselle.

Lue myös nämä
Tägit
mobiilimaksaminen WhatsApp Business WhatsApp
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.