Opas: Näin etsit kadonneen puhelimen (Android tai iPhone)

Petteri Pyyny
30. huhtikuuta, 2018 12:04

Juhlapyhien ja vaikkapa festareiden jälkeen puhelimia on usein hukassa. Onneksi nykyiset älypuhelimet tarjoavat varsin joustavat tavat paikantaa kadonnut puhelin.
Sekä Android-puhelimet että iPhonet voidaan paikantaa kartalla (mikäli puhelimessa on ollut GPS päällä), näyttää laitteen viimeisin sijainti, lukita ne etänä - sekä pyyhkiä laitteet etänä tyhjäksi, mikäli ne puhelimen pelätään joutuneen vääriin käsiin.
Android tarjoaa lisäksi huonomuistisille mahdollisuuden etsiä puhelinta ihan omasta kotoakin, kytkemällä puhelimeen hälytysäänet päälle - vaikka laite olisikin kytketty äänettömälle.

Kadonneen puhelimen paikannut Androidilla


Kirjaudu Google-tunnuksillasi millä tahansa tietokoneella Androidin laitteen paikannusta varten luotuun sivustoon:
https://www.google.com/android/find?hl=fi

Luonnollisesti tunnusten täytyy olla samat, millä olet puhelimesi ottanut käyttöön.

Kadonneen iPhonen etsiminen


Applen iPhonella homma toimii pitkälti samalla tavalla: kirjaudu sisään iTunes-tunnuksillasi Applen kadonneen iPhonen paikantavalle sivulle:
https://www.icloud.com/find
Tämän palvelun kautta voit paikantaa laitteesi - tai vaihtoehtoisesti lukita ja tyhjentää sen etänä. Paikannus edellyttää sitä, että olet ottanut toiminnon iPhonessa käyttöön. iPhonessa ominaisuus otetaan käyttöön (siis ennen kuin laite on kaodnnut..) siirtymällä asetuksiin ja sieltä iCloud-tilin asetuksiin. Aivan alareunasta löytyy kohta "Etsi iPhoneni". Kytke tämä ominaisuus päälle. Tämän jälkeen voit paikantaa iPhonesi jos se katoaa.

Lue myös nämä
Tägit
opas Android Apple Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.