Ilkeä WhatsApp-viesti voi jumittaa WhatsAppin tai koko puhelimen - tässä bugin syy

Petteri Pyyny
7. toukokuuta, 2018 11:29

WhatsAppissa on kiertänyt viikonlopusta lähtien ilkeitä viestejä, jotka vaikuttavat päällisin puolin harmittomilta, mutta jotka avautuessaan jumittavat WhatsAppin - ja pahimmillaan koko puhelimen.
Viestejä on liikkeellä useita erilaisia, mutta eniten ovat mediatilaa saaneet viestit, joita on kahdenlaisia:
Ensimmäisessä versiossa on viestissä musta "pallero" ja teksti "If you touch the black point then your whatsapp will hang" (suomeksi: "Jos kosketat mustaa pistettä, WhatsAppisi jumittaa") - ja juurikin näin käy, mikäli mustaa pistettä koskee.
Toinen on vähemmän asiasta vihjaava ja sisältää vain viestin "This is interesting" (suom: "Tämä on kiinnostavaa"). Tämäkin viesti käyttäytyy samalla tavalla.

Miksi nuo viestit kaatavat WhatsAppin?


Viestit vaikuttavat päällisin puolin lyhyiltä, mutta ovat todellisuudessa tuhansien merkkien pituisia. Merkit, joita viesti sisältää ovat pääasiassa ns. suuntamerkkejä, joilla kerrotaan kumpaan suuntaan viestissä oleva teksti tulisi näyttää (oikealta vasemmalle vai päinvastoin). Kun tällaisen viestin avaa, sen koko on suurempi kuin mitä WhatsApp pystyy käsittelemään ja näin syntyy ns. muistin ylivuoto, jonka vuoksi WhatsApp joko kaatuu tai "jumittaa".

Miten suojautua näiltä?


Yksinkertaisin neuvo on olla avaamatta kummalliselta vaikuttavia viestejä, etenkään isoista ryhmistä tai tuntemattomilta lähettäjiltä.

Lue myös nämä
Tägit
WhatsApp
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.