Uusi Android P -beta julkaistiin – Sovelluskehittäjien testaustyö alkaa nyt

Manu Pitkänen
7. kesäkuuta, 2018 6:31

Google on julkaissut uuden beta-version myöhemmin tänä vuonna jakeluun tulevasta Android P -käyttöjärjestelmästä. Kyseessä on järjestyksessään toinen beta-versio sekä kolmas ennakkoversio käyttöjärjestelmästä. Ensimmäinen Developer Preview tuli ladattavaksi maaliskuussa ja ensimmäinen beta-versio julkaistiin toukokuussa Google I/O:n aikaan.
Merkityksellistä toisessa beta-versiossa ei ole välttämättä sen sisältämät uudet ominaisuudet, vaan Google on saattanut käyttöjärjestelmän rajapinnat lopulliseen muotoonsa. Näin ollen sovelluskehittäjät pääsevät testaamaan omien tuotosten yhteensopivuutta Android P:n kanssa (API-taso 28). Ohjeet Android P:n virittämiseen sovellustestausta varten löytyvät täältä.
Uusi beta-versio sisältää myös 157 uutta emojia. Joukkoon on tullut myös sukupuolineutraalit perhe- ja pariemojit, joissa sukupuolten ulkoista olemusta on pyritty epämääräistämään.
Android P:n seuraavan ennakkoversion on määrä tulla saataville kesäkuun lopulla ja viimeinen ennakkoversio julkaistaan heinäkuun lopulla. Stabiilin version julkaisu koittaa kolmannen kvartaalin aikana eli käytännössä elo-syyskuun aikana.
Android P:tä voi testata Pixel-puhelimien lisäksi muun muassa Nokia 7 plussalla ja OnePlus 6:lla.

Lue myös nämä
Tägit
Google Android
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.