Google julkaisi Androidille oman podcast-sovelluksen

Matti Robinson
20. kesäkuuta, 2018 17:17

Google on julkaissut sovelluskaupassa uuden podcast-kuunteluun tarkoitetun sovelluksen. Täysin podcasteille omistettu kuunteluohjelma kantaa nimeä Google Podcasts.
Sovelluksen pitäisi olla saatavilla heti tänään maailmanlaajuisesti, mutta ainakin allekirjoittaneella Play Kaupasta sovellus löytyi helposti vasta täydellisella hakutermillä "google podcasts", joka kertonee siitä, että se ei ole onnistunut vielä keräämään tarvittavaa suosiota ollessaan hakutulosten kärjessä podcast-hakusanalla.
Hakujätti kertoo, että uusi sovellus integroi myös Googlen avustajan toimintoja. Google Assistantilla voi siis helposti hakea ja toistaa podcastejä olipa käyttöliittymässä missä vain.
Google Podcasts myös synkronoi automaattisesti eri laitteiden välillä ja Android-puhelimella matkalla kuunneltua podcastiä voi jatkaa vaikkapa kotona Google Homella.
Tulevaisuudessa Google aikoo myös tuoda podcastit älykkään ääni tekstiksi -muunnoksen avulla kuulo-ongelmista kärsiville. Luonnollisesti ominaisuudesta voi olla myös hyötyä, jos tilanne vaatii äänettömyyttä tai jos taustaäänet ovat liian lujat kuuntelemiseen.
Google Translaten avulla puolestaan on tarkoitus saada käännettyä tekstit myös muille kielille.
Sovellus löytyy Googlen sovelluskaupasta ja se vaatii tällä hetkellä Android 4.1 (tai uudemman) -laitteen.


Lue myös nämä
Tägit
Android podcast Google Podcasts
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.