Telia otti varaslähdön 5G-aikaan – Avasi verkon Helsingissä

Manu Pitkänen
6. syyskuuta, 2018 7:54

Telia on "aloittanut" 5G-aikakauden Helsingissä avaamalla esikaupallisen 5G-verkon kaupungin keskustassa. Verkon avaus käynnistää uuden vaiheen 5G:n käyttöönotossa. Operaattorin tavoitteena on aloittaa kaupalliset palvelut vuoden 2019 alussa, jolloin huutokaupassa myytävät taajuudet saa ottaa käyttöön.
5G-taajuuksien huutokauppa järjestetään 26. syyskuuta. Huutokaupattavaksi tulevat 3,5 gigahertsin taajuusalueen (3410-3800 MHz) luvat. Luvat jaetaan kolmelle operaattorille 60 ja 70 megahertsin lohkoissa niin, että kullekin operaattorille on tarjolla 130 megahertsin kaista.
"Olemme viimeisen kahden vuoden aikana valmistautuneet 5G:hen kokeilujen ja demojen kautta. Perustimme 5G Finland -verkoston uusien palveluiden luomiseksi ja pilotoimiseksi kumppaneittemme ja asiakkaittemme kanssa, ja nyt voimme jatkaa 5G:n mahdollisuuksien tutkimista aidossa 5G-verkossa", sanoo Telia Finlandin teknologiajohtaja Jari Collin.
5G-rynnistys tuskin alkaa vielä ensi vuoden alussa, sillä teknologian hyödyntäminen edellyttää paitsi yhteensopivaa matkapuhelinverkkoa niin myös yhteensopivaa päätelaitetta. 5G-modeemit ovat vasta tuloillaan älypuhelimiin, joten tekniikkaa tukevien puhelimia alkaa tulla markkinoille hiljalleen.

Lue myös nämä
Tägit
5G NR 5G Telia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.