Elisa siirtää puhelut 4G-verkkoon

Jami Virtanen
11. syyskuuta, 2018 12:05

Teleoperaattori Elisan tarjoamat WiFi-puhelut tulevat syksyn aikana mahdolliseksi isolle osalle Elisan kuluttaja-asiakkaista. Samalla Elisa siirtää suuren osan kuluttaja-asiakkaidensa puheluista 4G-verkkoon.
Käyttäjille muutos tarkoittaa sitä, että puhelut yhdistyvät aiempaa nopeammin ja äänenlaatu paranee. Myös sisäkuuluvuusongelmat ovat historiaa yhä useammalle.
WiFi-puhelut ohjaavat puheliikenteen langattoman WiFi-verkon kautta, jolloin esimerkiksi jos kotona tai työpaikalla on sisäkuuluvuusongelmia, puheluiden laatu paranee, kun käytettävissä on kodin oma langaton verkko. Kuuluvuusongelmista kärsivät monet kivitaloissa ja uusissa energiatehokkaissa taloissa asuvat. Elisa oli ensimmäinen operaattori Suomessa, joka toi WiFi-puhelut asiakkaidensa käyttöön vuonna 2016. Tähän saakka teknologiaa hyödyntäviä puhelinmalleja on ollut vain vähän ja palvelu on pitänyt aktivoida erikseen.
– Nyt malleja on tullut runsaasti lisää ja siksi teemme asiakkaidemme liittymiin automaattisen päivityksen, jonka myötä asiakas voi ottaa WiFi-puhelut käyttöön oman puhelimensa asetuksista. Näin varmistamme, että tämä erittäin hyödyllinen ja lisämaksuton palvelu on varmasti mahdollisimman monen ulottuvilla, Elisan henkilöasiakasyksikön liittymäliiketoiminnan johtaja Jan Virkki kertoo. Asiakkaiden matkapuhelimen käyttöön päivitys ei aiheuta muutoksia.
– Puhelimen käyttöähän nämä palvelut eivät muuta mitenkään, puhelut soitetaan ja vastaanotetaan matkapuhelimella aivan kuten tähänkin saakka, Virkki muistuttaa.
Samalla iso osa Elisan kuluttaja-asiakkaiden puheluista siirretään 4G-verkkoon. 4G-puheluiden, eli ns. VoLTE-puheluiden, avulla asiakkaiden puhelut yhdistyvät aiempaa nopeammin, äänenlaatu paranee ja puhelun aikana voi surffata netissä 4G-verkon nopeuksilla. Myös tämä muutos tulee asiakkaille automaattisesti, eikä se vaadi muutoksia puhelimen asetuksissa, edellyttäen että käytössä on palvelua tukeva puhelin.

Lue myös nämä
Tägit
wifi-puhelut 4G Elisa
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.