Google lopettaa rakastetun sähköpostisovelluksen

Manu Pitkänen
13. syyskuuta, 2018 11:32

Google räväytti vuoden 2014 lopulla esittelemällä Inbox-sähköpostisovelluksen, joka oli toiminnoiltaan melkein joka osa-alueella parempi kuin varsinainen Gmail-sovellus. Nyt Google on kuitenkin ajamassa käyttäjien rakastaman sovelluksen kehityksen alas.
Uutinen ei ole sinänsä erityisen yllättävä, sillä Inboxin monet ydintoiminnot ovat löytäneet hiljalleen tiensä Gmailiin. Google tuntuu käyttäneen Inboxia lähinnä testialustana, jolla pohjustettiin Gmailin uudistustyötä. Inboxista tuttuja ominaisuuksia nykyisessä Gmailissa ovat esimerkiksi mahdollisuus "torkuttaa" sähköposti-ilmoituksia. Lisäksi Inboxissa oli mahdollista tehdä muistutuksia tärkeistä tehtävistä, jotka ilmestyivät määritettynä ajanhetkenä sähköpostiisi.
Molemmat ominaisuudet löytyvät keväällä uudistuneesta Gmailista, joten Inboxin ylläpitämiseen ei ehkä enää ole tarvetta. Inboxin nykyisillä käyttäjillä on armonaikaa maaliskuuhun 2019 saakka. Sen jälkeen Inboxista vedetään pihat irti kokonaan.

Over the past 4 years you've helped us make email better. We've brought popular Inbox features to @Gmail helping 1B+ people get more done. Thank you.

We'll be focusing on Gmail & saying bye to Inbox at the end of March 2019. Here's a transition guide → https://t.co/6dOxgExpbm

-- Inbox by Gmail (@inboxbygmail) September 12, 2018

Lue myös nämä
Tägit
mobiilisovellukset Google Inbox Gmail Inbox Gmail
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.