5G ei ole tulossa iPhoneihin vielä ensi vuonna?

Manu Pitkänen
4. marraskuuta, 2018 11:19

Apple ei todennäköisesti ole ensimmäisten joukossa hyppäämässä mukaan 5G-aikakauteen. Fast Companyn tietojen mukaan Applen modeemit toimittavalla Intelillä on ongelmia saada 5G-piirit tarpeeksi vähävirtaisiksi ja viileiksi.
Fast Companyn mukaan Applen prototyypit rakennetaan tällä hetkellä Intelin XMM 8060 -modeemin pohjalta, mutta yhtiö tuskin aikoo käyttää sitä myyntiin tulevissa malleissaan ensi vuonna. Sen sijaan Apple odottanee vuoteen 2020 asti ja käyttää edellä mainitun modeemin pohjalta kehitettyä uutta versiota, XMM 8061:tä. Uusi versio valmistetaan ilmeisesti 10 nanometrin prosessilla.
Julkaisun mukaan Applen sisällä ollaan pettyneitä Inteliin, mutta yhtiö ei silti halua vaihtaa Qualcommin modeemeihin. Applen kerrotaan käyvän keskusteluita myös MediaTekin kanssa siltä varalta, että Intel epäonnistuu tuotekehityksessään.
Sinällään rauhallinen edistyminen matkapuhelinyhteyksien saralla sopii Applen pirtaan. IPhonethan eivät ole koskaan olleet ensimmäisenä siirtymässä uuteen generaatioon. Ensimmäisestä iPhonesta puuttui 3G kokonaan ja 4G:hen Apple siirtyi niin ikään jälkijunassa. Applella ei välttämättä myöskään ole kovin suuri kiire 5G:hen, sillä vaikka operaattorit päivittävät verkkojaan kokoajan, ei verkkojen kattavuudet ole välttämättä ensi vuonna vielä niin suuria, että ne vaikuttaisivat kuluttajien päätöksiin.

Lue myös nämä
Tägit
MediaTek Intel 5G NR 5G Apple iPhone Apple
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.