HS: Uusi taksipalvelu voi kerätä tietoa sinusta

Manu Pitkänen
13. marraskuuta, 2018 14:22

Helsingin Sanomat on uutisoinut viime viikolla toimintansa Helsingissä aloittaneen Yango-taksipalvelun sovelluksen pyytämistä ylimääräisistä käyttöoikeuksista. Lehden selvityksen mukaan Yango-sovellus pyytää esimerkiksi oikeutta päästä käsiksi laitteen kamera- ja kuvat-sovelluksiin, tekstiviesteihin, SIM-kortin yksilöintitietoihin, mikrofoniin ja Wi-Fi-tietoihin.
Lehden selvityksessä ei havaittu, että Yango-sovelluksella kerättäisiin luvattomasti dataa käyttäjistä. Tietosuojailmoitus on kuitenkin konekäännetty ja sen soveltamisessa käytetään Venäjän lainsäädäntöä. Palvelua pyörittävän Yandexin verkkosivuilla on mainittu, mitä tietoja se lähettää käyttäjistään eteenpäin. Niihin kuuluvat muun muassa sovellukselle annetut äänikomennot, puhelinnumero, sähköposti ja käyttäjän mobiililaitteen yksilöivät tiedot.
Liettuan kyberturvallisuuskeskus varoitti heinäkuussa kansalaisia kyytipalvelun sovelluksesta. Virossa ainakin neljä ministeriötä on kieltänyt työntekijöitä lataamasta sovellusta työpuhelimiin.

Lue myös nämä
Tägit
Yandex Yango tietosuoja yksityisyys
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.