Facebookin johtajat eivät saa käyttää iPhonea

Manu Pitkänen
15. marraskuuta, 2018 16:43

Toimitusjohtaja Mark Zuckerberg on kieltänyt Facebookin korkeimmalta johdolta iPhonien käytön työtehtävien hoidossa kokonaan, uutisoi The New York Times. Lehden kattavassa jutussa pääteema on Facebookin viime vuosina käymät sisäiset ristiriidat.
Syy iOS-laitteiden käyttökiellolle on The New York Timesin mukaan Applen toimitusjohtaja Tim Cookin maaliskuun lopulla antamat kommentit medialle. Tuolloin Cambridge Analytica -kohu oli päällä ja julkinen paine Facebookia kohtaan oli kovimmillaan. MSNBC:n haastattelussa Cook esitti vahvoja näkemyksiä Facebookia kohtaan – Cookin mielestä Facebookin liiketoiminta perustuu rahan tekemiseen ihmisten yksityiselämällä.
Cookilta kysyttiin myös miten hän toimisi jos hänen yhtiönsä olisi Cambridge Analytica -skandaalin kaltaisessa tilanteessa. Cook tylytti Zuckerbergia toteamalla vain, että hän huolehtisi siitä, ettei joudu sellaiseen tilanteeseen.
Zuckerbergin mielestä Cookin kommentit olivat äärimmäisen lipeviä ja on harhaluulo, että tuotteiden hintoja jatkuvasti korottava yritys olisi jollain tapaa kiinnostuneempi asiakkaistaan kuin Facebook.
Facebookin edustajat kommentoivat asiaa toteamalla vain, että yritys on pitkään edistänyt Androidin käyttöä yrityksen sisällä, koska Android on maailman käytetyin mobiilikäyttöjärjestelmä.

Lue myös nämä
Tägit
Mark Zuckerberg Apple Facebook Android
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.