Telia rakentaa Ouluun teollisen 5G-verkon

Manu Pitkänen
21. marraskuuta, 2018 9:56

Telia kertoo avaavansa ensimmäisenä operaattorina 5G-verkon Ouluun. Tavallisille sukankuluttajille sitä ei ole kuitenkaan tarkoitettu, vaan verkko on suunniteltu teolliseen käyttöön. Verkko rakennetaan Oritkari-Nuottasaaren alueelle.
5G-verkon ansiosta alueen teollisuusyritykset ja logistiikkatoimijat voivat kehittää nopeisiin yhteyksiin ja alhaisiin viiveaikoihin perustuvia uusia digitaalisia toimintamalleja. Teollisten prosessien lisäksi 5G:n odotetaan tuovan mahdollisuuksia logistiikkaan reaaliaikaisen seurannan ja autonomisesti tai etäohjauksella liikkuvien ajoneuvojen myötä.
Eilen uutisoitiin Oulun yliopistossa alkavasta tutkimushankkeesta, jonka tarkoituksena on kartoittaa uuden 6G-teknologian vaatimuksia ja tarpeita.
Telia avasi esikaupallisen 5G-verkon Helsingissä syyskuussa. Verkko toimii Viestintäviraston myöntämillä testitaajuuksilla ja varsinainen kaupallinen toiminta 5G-verkossa voidaan aloittaa vuoden 2019 alussa, jolloin valtioneuvoston myöntämät uusien taajuuksien toimiluvat astuvat voimaan.

Lue myös nämä
Tägit
Oulu 5G NR 5G Telia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.