Yömoodista tulee uusi standardi? Tuli jo Slackiin

Manu Pitkänen
12. maaliskuuta, 2019 7:35

Yritysten suosima pikaviestipalvelu Slack on päivittänyt iOS- ja Android-mobiilisovelluksensa. Uusi ominaisuus sovelluksessa on tuki dark modelle, joka muuttaa sovelluksen värimaailman tummanpuhuvaksi.
Tumman värimaailman puolesta puhuu parikin seikkaa. Ensimmäinen kumpuaa silmien rasituksesta: vaaleaa tekstiä on mukavampi lukea tummaa pohjaa vasten kuin päinvastoin. Varsinkin iltaisin pimeässä puhelimen käyttö ei rasita silmiä niin paljoa, kun näyttö on suurimmaksi osaksi tumma.
Toinen seikka kumpuaa puhelimien näyttöteknologiasta: uusissa älypuhelimissa hyödynnetään AMOLED-pohjaisia näyttöjä, joiden pikselit toimivat itsessään taustavalaistuksena. Kun pikselin tehtävänä on toistaa mustaa, on pikselin taustavalo sammunut eikä se silloin kuluta virtaa. Tummalla väriteemalla saavutetaan siis alhaisempi virrankulutus, joten akkukesto paranee.
Apple ja Google ovat myös lisäämässä käyttöjärjestelmiinsä järjestelmätason dark mode -toteutuksen (Android Q ja iOS 13). Facebook lisäsi hiljattain Messengeriin dark moden.

Lue myös nämä
Tägit
Android 10 Android iOS 12.1 iOS Slack Dark Mode
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.