Microsoft julkaisee Xbox Liven Androidille ja iOS:lle

Manu Pitkänen
15. maaliskuuta, 2019 10:19

GDC-pelikehittäjätapahtuman alla Microsoft on kertonut aikeistaan julkaista Xbox Live Androidille ja iOS:lle. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että iOS- ja Android-pelien kehittäjät voivat hyödyntää Xbox Liven taustapalveluita osana peliään.
Xbox Liveä pelikehittäjät voivat hyödyntää saavutusten seurantaan sekä muiden yhteisöllisten ominaisuuksien toteuttamiseen. Joissain nykyisissä mobiilipeleissä hyödynnetään jo Xbox Liveä, mutta pelit ovat olleet Microsoft Studiosin käsialaa. Nyt kuka tahansa pelikehittäjä voi yhdistää pelin Xbox Liveen.
Xbox Liven edut tulevat ehkä parhaiten esiin cross-platform-peleissä, kun pelin etenemistä voidaan seurata yhtenäisesti kaikilla alustoilla. Esimerkkinä Xbox Liven hyödyntämisestä Microsoft antaa Minecraftin, jonka laaja Xbox Live -tuki on yhdistänyt eri laitteilla peliä pelaavat.
Microsoftin mukaan sen aikeena on tuoda Xbox Live mahdollisimman monelle alustalle. Tämä tarkoittaa sitä, että Xbox Live saatetaan jonain päivänä nähdä myös PS4- ja Nintendo Switch -peleissä.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iPad Apple iPhone iOS Android Xbox One Xbox One X Xbox One S Xbox Xbox LIVE Microsoft
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.