Helsingissä voit saada sakot, jos kännykästä loppuu akku kesken bussimatkan

Petteri Pyyny
24. huhtikuuta, 2019 21:21

Suur-Helsingin alueen joukkoliikenteestä vastaava organisaatio, HSL, on muuttanut hiljattain matkalippujensa ehtoja. HSL on jo pitkään kannustanut kuluttajia ostamaan lippunsa älypuhelimiin tarkoitetun HSL-sovelluksen kautta.
Nyt käyttöehdot muuttuvat 27.4.2019 alkaen niin, että kuluttajalla on vastuu siitä, että hänen älypuhelimessaan on riittävästi akkua. Mikäli lippu on ostettu HSL:n sovelluksen kautta, mutta puhelimesta loppuu akku kesken matkan, voi tarkastaja kirjoittaa matkustajalle tarkastusmaksun. Tarkastusmaksun suuruus on HSL:n alueella 80 euroa sekä kertalipun arvo.
Lainaus HSL:n sivuilta:
"Jatkossa matkalippujen tarkastajan ja/tai konduktöörin on voitava tarkistaa lippu puhelimen näytöltä koko matkan ajan. Puhelimen akun latauksen on riitettävä tarkastukseen asti tai muuten lipuntarkastaja voi kirjoittaa tarkastusmaksun. HSL pyrkii estämään muutoksella liputta matkustamista, ja samalla lippukäytäntöä yhtenäistetään HSL-kortin kanssa: matkan aikana on oltava hallussa voimassa oleva matkalippu."
Samalla muuttuu myös tuki sovellusversiolle. 27.4. alkaen ainoastaan HSL:n sovelluksen uudella v2.0 versiolla voi ostaa lippuja.

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat Helsinki HSL linja-auto Suomi
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.