Apple veti ässän hihasta – Mobiilimaksaminen leviää joka ikiseen paikkaan

Manu Pitkänen
14. toukokuuta, 2019 6:04

Applen mobiilimaksujärjestelmän seuraava laajennuskohde on niin sanotut NFC-tarrat, joita jälleenmyyjät ja palveluntarjoajat voivat alkaa hyödyntää niin maksamiseen, kanta-asiakashankintaan kuin esimerkiksi tilausten tekemiseen.
Apple Payn NFC-ominaisuudet ovat olleet tähän asti hyvin rajattuja, muun muassa siitä syystä, että vuorovaikutuksen käynnistyminen edellyttää asiaan liittyvän sovelluksen asentamista puhelimeen. Applen uuden linjauksen mukaan sovellusta ei tarvitse olla enää valmiiksi asennettu puhelimeen, jotta maksaminen tai tilaaminen onnistuisi.
iPhonen omistaja voi siis jatkossa maksaa parkkimaksunsa suoraan Apple Payllä, eikä hänellä tarvitse olla parkkihallia hallinnoivan yrityksen sovellusta puhelimessa. Apple Pay -tarrahankkeessa ovat mukana vaatekauppa Bonobos, parkkiyhtiö PayByPhone ja skootterivuokrauspalvelu Bird. Esimerkiksi Bonobosin tapauksessa Apple Pay -käyttäjä voi skannata kaupassa haluamansa vaatteen ja maksaa sen liikkeessä. Tämän jälkeen vaate toimitetaan asiakkaan kotiin, joten hänen ei tarvitse kantaa sitä ostoskeskuksesta kotiin.

Apple announced support for NFC stickers/tags that trigger Apple Pay for payment without having an app installed. Imagine tapping your phone on a scooter or a parking-meter and paying for it without signing up or downloading an app first. #ApplePay https://t.co/owgOsH3N7L pic.twitter.com/jpxUf7H6v6

-- Steve Moser (@SteveMoser) May 13, 2019

Lue myös nämä
Tägit
tarrat NFC Apple Pay Apple
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.