Huawein kriisi syvenee – Nyt loppuu muistikorttituki

Manu Pitkänen
25. toukokuuta, 2019 13:31

Huawein kriisi näyttää syvenevän päivä päivältä, kun uudet toimijat kertovat noudattavansa Yhdysvaltojen asettamaa kauppakieltoa. Liiketoimintasuhteen ovat katkaisseet jo esimerkiksi Google ja ARM. Mukaan ovat lähteneet myös laajalti käytettyjä muistikorttistandardeja kehittävä SD Association sekä langatonta verkkoteknologiaa kehittävä Wi-Fi Alliance.
Yhteistyön päättyminen SD Associationin kanssa tarkoittaa käytännössä sitä, ettei Huawei voi enää lisätä puhelimiinsa virallista tukea esimerkiksi microSD-korteille tai käyttää SD Associationin omistamia brändejä tuotteiden markkinoinnissa. Lisäksi Huaweilla ei ole pääsyä uusien standardien kehitykseen. Nykyisissä puhelimissa voidaan siis jatkossakin käyttää microSD-kortteja, mutta uusien mallien kohdalla tilanne on hieman epäselvä. Huawei voisi turvautua sen omaan Nano Memory Card -standardiin.
Wi-Fi-standardeja kehittävä Wi-Fi Alliance on väliaikaisesti rajoittanut Huawei-suhteitaan. RAM-standardeja kehittävästä JEDECistä Huawei irtaantui vapaaehtoisesti.

Lue myös nämä
Tägit
Huawei muistikortti microSDXC microSD Express microSDHC
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.