Mahtavia uutisia suomalaisille – Google Mapsiin tulossa ylinopeuskameratiedot

Manu Pitkänen
30. toukokuuta, 2019 7:36

Monet suomalaiset ovat korvanneet ajomatkojen suunnittelussa autoihin erikseen asennettavat kalliit navigaattorit älypuhelimeen asennettavalla Google Maps -sovelluksella. Karttasovelluksesta on kuitenkin puuttunut eräitä autoilijoille tärkeitä tietoja, kuten teiden nopeusrajoitukset ja ylinopeuskameroiden sijainnit. Tämäkin puute on nyt korjaantumassa.
Suomen lisäksi nopeusrajoitus- ja ylinopeuskameratiedot on otettu käyttöön 42 muussa maassa. Google hyödyntää tiedoissa viranomaislähteitä, mutta niitä täydennetään myös käyttäjien lähettämillä raporteilla. Joukkoistamistiedot lienevät perintöä Waze-karttapalvelusta, jonka Google myös omistaa. Googlen mukaan tiedot on otettu käyttöön, mutta pikaisen kokeilun perusteella Suomessa Google Maps ei vielä tunnista kameroita tai nopeusrajoituksia – tiedot ovat kuitenkin tulossa lähiaikoina.
Kameroiden sijainnin tunnistaa pienistä oransseista "puhekuplista" matkan varrella. Kuplien sisällä on valvontakameran kuva. Ajettavan tien nopeuden näkee vuorostaan ruudun vasemmasta alakulmasta.
Tiedot ovat tulossa niin Android- kuin iOS-sovellukseenkin.

Lue myös nämä
Tägit
Google Maps Google
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.