VR:n vanhanaikainen paikkavalinta historiaan – Paikkavalinta tulee älypuhelimiin

Manu Pitkänen
11. kesäkuuta, 2019 18:13

VR:n lipunmyynnistä keskustellessa ei voi välttyä paikkavalintakysymykseltä. Junamatkustajia on vuosien ajan ärsyttänyt verkkokaupan paikkavalintajärjestelmän flash-pohjaisuus, minkä takia sitä ei ole voinut käyttää lainkaan mobiilissa.
Adobe Flashin tuki on päättymässä, minkä takia verkkopalveluiden kehittäjien tulisi luopua teknologiasta riippuvaisista järjestelmistä. VR on ottanut tämän tuotekehityksessään huomioon, sillä flash-pohjaisesta paikkavalinnasta ollaan nyt luopumassa vuoden alussa kerrottujen tietojen mukaisesti.
Käytännön vaikutus muutoksella on esimerkiksi se, että pian saataville tulevassa älypuhelinsovelluksessa on mahdollista valita lipun ostamisen yhteydessä istumapaikka. Muutos tulee myös verkkokauppaan, jolloin myös mobiililaitteella voi varata paikan. Flashin takia paikkavalinta on rajoittunut vain tietokoneisiin. Verkkokauppa on tarkoitus uudistaa vasta syksyllä.
VR:n mukaan se ei tilaa enää lipunmyyntijärjestelmiä ulkopuoliselta toimittajalta, vaan se on kehittänyt omaa järjestelmää jo vuodesta 2017 lähtien.

Lue myös nämä
Tägit
mobiilisovellukset sovellus VR
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.