Huawei testaa jo omaa käyttöjärjestelmää? Julkaisuvalmis lähiaikoina?

Manu Pitkänen
6. heinäkuuta, 2019 12:21

Huawei on kutsunut käyttäjiä testaamaan sen kehittämää uutta käyttöjärjestelmää, kertoo Huawei Central -verkkosivusto. Sähköpostitse asiasta vinkanneen lähteen mukaan uutta käyttöjärjestelmää testattaisiin uuden puhelinmallin voimin – kyseinen puhelin saattaa olla Mate 30.
Huawein aikeet viittaisivat siihen suuntaan, että Huawei olisi valmis lanseeraamaan Hongmeng OS -käyttöjärjestelmän Mate 30 -puhelimen voimin. Ainakin se voi olla hyvä varasuunnitelma, mikäli Kiinan ja Yhdysvaltojen kauppasuhteet eivät ota parantuakseen. Huawei Central kuitenkin huomauttaa, että sen lähde ei puhunut missään kohtaa Hongmengistä nimellä, joten testattava ohjelmisto voi olla myös eri tai se julkaistaan eri nimellä.
Yhdysvaltojen asetettua Huawein mustalle listalle vakoiluepäilyjen takia, Google ja muut yhdysvaltalaiset yhtiöt ilmoittivat katkaisevansa kauppasuhteet Huawein kanssa. Huawei ilmoitti tämän jälkeen, että se on kehittänyt omaa käyttöjärjestelmää siltä varalta, että mahdollisuus käyttää Androidia estyy syystä tai toisesta.

Lue myös nämä
Tägit
Huawei Mate 30 Android Hongmeng Huawei
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.