DNA aloitti 5G:n testauksen Hyvinkäällä – Pohjustaa 5G:n laajaa käyttöönottoa

Manu Pitkänen
28. syyskuuta, 2019 13:11

DNA on kertonut valmistautuvansa 5G-verkkoteknologian käyttöönottoon, mutta ennen sitä operaattori haluaa testata tekniikka Hyvinkäällä. Rakennetun 3,5 gigahertsin testiverkon tarkoituksena on koetella 5G:tä erilaisissa olosuhteissa ja ympäristöissä ennen kuin tekniikkan kaupallistamiseen aletaan satsaamaan enemmän rahaa.
Hyvinkäällä testataan paitsi verkon toimivuutta ja nopeutta, niin myös päätelaitteiden käyttäytymistä. DNA:n mukaan sen 5G-verkko kattaa Hyvinkään keskustaa laajasti, ja erilaisten käyttötapausten testaaminen onnistuu siellä hyvin. Hyvinkää valikoitui testauspaikaksi siksi, että DNA:n verkkotekniikan näkökulmasta alueen verkkokokonaisuus on siihen edustava ja sopiva.
DNA:n ensimmäiset 5G-pilottiverkot ovat olleet käytössä Helsingin ja Porin keskusta-alueille, mutta Hyvinkäällä on nyt DNA:n laajin 5G-verkko. Tekniikkaa on testattu myös vantaalaisella pientaloalueella, jonka asukkaiden kanssa on toteutettu kiinteän 5G:n eli Fixed Wireless Access -tekniikan testi. Se on osa DNA:n palvelukehitystä, jonka tuloksena nopeat laajakaistayhteydet tuodaan tarjolle myös niiden alueiden pientaloihin ja yrityksiin, joihin valokuitua ei ole saatavilla.
Vaikk 5G:hen panostetaan nyt paljon, niin DNA:n arvion mukaan 4G tulee säilymään pääasiallisena matkapuhelinverkkotekniikkana vielä pitkään.

Lue myös nämä
Tägit
5G DNA
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.