Huawei pääsi pälkähästä – Pahin mahdollinen ei toteudukaan

Manu Pitkänen
25. lokakuuta, 2019 17:54

Huawei näyttää välttyvän kaikkein pahimmalta skenaariolta, sillä brittiläinen mikroarkkitehtuurikehittäjä ARM on todennut, että Armv8-A-arkkitehtuuri ja sen seuraajat eivät ole yhdysvaltalaisperäisiä. Näin ollen ARM voi jatkossakin myydä lisenssejä arkkitehtuuriin Yhdysvaltojen asettamista pakotteista huolimatta.
Yhdysvallat lisäsi Huawein toukokuussa mustalle listalle, minkä takia yhdysvaltalaiset yhtiöt eivät voi tehdä yhteistyötä Huawein kanssa. Vaikka ARM:n päämaja sijaitseekin Isossa-Britannissa, tulkitsi yhtiö aluksi sen mikroarkkitehtuurien sisältävän komponentteja, jotka ovat peräisin Yhdysvalloista ja näin ollen sen tulisi noudattaa Yhdysvaltojen asettamia pakotteita.
Mikäli ARM:n tulkinta olisi pysynyt alkuperäisessä muodossa, ei Huawei olisi voinut käyttää tuotteissaan ARM:n arkkitehtuuriin perustuvia piirejä. Kovaavan arkkitehtuurin löytäminen nopealla aikataululla olisi ollut käytännössä mahdotonta.
Toistaiseksi Huawein liiketoiminta ei ole häiriintynyt kauppapakotteiden takia. Huawei ei voi käyttää uusissa puhelimissa Googlen palveluita, mutta se ei ole yhtiön myyntiä pahemmin haitannut. Huawei odottaa tekevänsä uuden myyntiennätyksen tänä vuonna.

Lue myös nämä
Tägit
HiSilicon Kirin 990 Huawei ARM
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.