Trump neuvoo Applea – Näin iPhonesta saisi paremman

Manu Pitkänen
28. lokakuuta, 2019 6:29

iPhone herättää selvästi tunteita Yhdysvaltain presidentissä, sillä jo vaalikampanjoinnin aikana hän kehotti kansalaisia boikotoimaan Applea mikäli se ei luovuta viranomaisille tarvittavia tietoja San Bernardinon terrori-iskun tekijän puhelimen suojausten ohittamiseksi. Hän on myös vaatinut Applea keskittämään tuotanto enemmän Yhdysvaltoihn.
Uudessa Twitter-viestissä Trumpilla on kuitenkin yksityiskohtaisempia ehdotuksia Applen toiminnan ohjaamiseksi. Trumpia harmitta selvästi uusi muotoilusuunta, jossa Apple hankkiutuu eroon fyysisistä painikkeista. Esimerkiksi ikoninen kotinäppäin on korvattu uusissa iPhone-malleissa pyyhkäisyeleellä. Trumpia tämä ei miellytä, vaan hän haluaisi Cookin palauttavan kotinäppäimen iPhoneen.
Presidentin mielipiteillä on tietysti painoarvoa, mutta yrityksen tuotteiden suunnitteluun hän tuskin pääsee vaikuttamaan kovinkaan helposti. Kokonaissuunnittelun kannalt painikkeeton iPhonen on ehkä parempi, vaikka kotinäkymään pääsemisessä fyysinen näppäin olisikin pyyhkäisyä parempi. Tulevassa iPhone SE2 -mallissa on ehkä fyysinen kotinäppäin, joten se lienee Trumpin puhelin julkaisun jälkeen.

To Tim: The Button on the IPhone was FAR better than the Swipe!

-- Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 25, 2019

Lue myös nämä
Tägit
Tim Cook Apple iPhone Donald Trump
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.