Nyt se paljastui – Android 11:n esittely koittaa aivan pian

Manu Pitkänen
7. toukokuuta, 2020 6:06

Tänä vuonna aikataulut ovat menneet uusiksi monella sektorilla koronaviruksen takia. Googlen toiminnassakin se on näkynyt lisääntyneenä etätyönä, mutta lisäksi Android 11:n ensimmäisen julkisen beta-version julkaisu on lykkääntynyt.
Google on ilmoittanut esittelevänsä Android 11:n julkisen betan 3. kesäkuuta. Sen rinnalle Google järjestää suoran verkkolähetyksen, jossa esitellään uuden käyttöjärjestelmän parannuksia sekä uusia toimintoja. Normaalisti uutta Androidia on käyty läpi toukokuun alussa Google I/O -messuilla, mutta koronaviruksen takia koko tapahtuma peruttiin.
Android 11 on ollut ohjelmistokehittäjien hypisteltävänä jo helmikuusta lähtien Developer Preview -tilassa. Joitain salaisuuksia Google on saattanut haluta pantata mahdollisimman pitkälle, joten ohjelmistokehittäjillekin on varmasti luvassa uusia tiedonmuruja kesäkuun alussa.
Kesäkuun jälkeen Google aikoo julkaista Android 11:n toisen ja kolmannen betan heinä- ja elokuussa. Aikataulu on viivästynyt suunnilleen kuukaudella, mutta yhtiön tarkoituksena on edelleen julkaista lopullinen käyttöjärjestelmä kolmannen kvartaalin aikana eli heinä-syyskuun aikana.

Lue myös nämä
Tägit
Google I/O koronavirus Covid-19 Android 11 Android Google
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.