Apple keksi uuden rahastuskeinon – iPhonen mukana ei tule enää laturia

Manu Pitkänen
1. heinäkuuta, 2020 6:04

Tulevana syksynä julkaistavan iPhonen myyntipakkauksen sisältö voi poiketa aiemmista hyvinkin paljon. Nyt kiertävien huhujen mukaan Apple olisi päättänyt poistaa kokonaan pakkauksesta laturin sekä EarPods-nappikuulokkeet.
Käytännössä siis kun ostat monta sataa euroa maksavan iPhonen, voit joutua pulittamaan useamman kympin vielä lisää jos kaipaat puhelimelle laturia. Monilla iPhonen omistajilla on varmasti edelleen käytössä hyvin toimiva laturi, joten heidän näkökulmasta uusi laturi ei ole oleellisen tärkeä. Nämäkin laturit menevät rikki ja toisaalta nykyiset Android-käyttäjätkin voivat vaihtaa välillä iPhone-leiriin, joten uusille latureille on jatkuvaa tarvetta.
Apple hyötynee muutoksesta hieman taloudellisesti, mutta sitä todennäköisesti markkinoidaan pyrkimyksenä vähentää elektronisen jätteen määrää. Isossa mittakaavassa säästöjä tulee paitsi komponenttikustannuksissa, niin myös logistiikassa: pakkauksista voidaan tehdä pienempiä ja siten yhteen konttiin mahtuu aiempaa enemmän myytäviä tuotteita. Samalla saadaan luotua tilanne, jossa laturia tai kuulokkeita tarvitsevat joutuvat ostamaan nämä erikseen.
EarPodsien poiston motiivina saattaa olla Applen halu ohjata kuluttajia kalliiden AirPods-kuulokkeiden pariin.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iPhone Lightning USB-C Apple
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.