Intian hallitus pisti yli 100 kiinalaissovellusta pannaan, mukana markkinoiden johtava mobiilipeli

Matti Robinson
3. syyskuuta, 2020 17:46

Intian hallitus ja sen alainen elektroniikan ja informaatio teknologian ministeriö on eilen julkaissut tiedotteen, jossa se kertoo kieltäneensä yli sata kiinalaistaustaista mobiilisovellusta.
Kaikkiaan 118 sovellusta kiellettiin vedoten kansalliseen turvallisuuteen. Tämä tarkoittaa, että kyseiset sovellukset poistuvat niin Androidin Play Kaupasta kuin iOS:n App Storesta.
Tiedotteen mukaan nämä 118 sovellusta varastavat tai salaisesti siirtävät tietoa käyttäjien laitteista Intian ulkopuolisille palvelimille.
Sovellusten joukossa oli yksi maailman suosituimmista sovelluksista ja peleistä, PUBG Mobile. Kyseinen peli on erittäin suosittu juuri Intiassa, josta tulee yli kolmannes koko pelin sadoista miljoonista pelaajista.
Muita sovelluksia ovat mm. kiinalaissome Baidu, maksupalvelu Alipay, viestisovellus WeChat Work ja Area of Valor -peli. Koko lista löytyy mm. täältä.
Yhdysvallat on pääasiallisesti ollut esillä kiinalaisyritysten sulkemisesta markkinoiden ulkopuolelle vedoten kansalliseen turvallisuuteen, mutta myös muualle Kiinan datavarkaudet otetaan tosissaan.
Tilanne on kuitenkin vaikea tällä hetkellä pelaajille, erityisesti niille, jotka kilpailevat kiinalaisomisteisen Tencentin PUB Mobile -pelissä. Tunnetun esports-vaikuttaja Rod Breslaun mukaan mm. suuret esports-organisaatiot TSM ja Fnatic molemmat omistavat intialaiset PUBG Mobile tiimit.

TSM and Fnatic both have Indian PUBG Mobile esports teams. this will be a huge blow to not just all Indian gamers but the emerging pro scene as well

-- Rod Breslau (@Slasher) September 2, 2020

Lue myös nämä
Tägit
tietoturva Kiina Intia PUBG Mobile
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.