Avast: 21 uutta haittaohjelmaa löydetty Google Play -sovelluskaupasta

Janne Yli-Korhonen
27. lokakuuta, 2020 18:00

Google on yrittänyt jo vuosia parantaa Play -kaupan turvallisuutta ja päästä eroon haitallisista sovelluksista, mutta kehittäjät löytävät aina uusia tapoja kiertää estoja sekä tarkastuksia. Tällä kertaa Avast on löytänyt Google Play -sovelluskaupasta 21 uutta sovellusta, jotka voidaan luokitella haittaohjelmaksi. Kyse on mobiilipeleistä, jotka sisältävät piilotettuja mainosohjelmia.
Nämä pelit kuuluvat 'HiddenAds' -sarjaan eli ne ovat troijalaisia, jotka on luokiteltu hyödyllisiksi mutta sen sijaan näyttävät tarpeettomia mainoksia sovelluksen ulkopuolella. Tämäntyyppiset sovellukset usein myös poistavat kuvakkeen, jolloin mainoksien lähdettä on vaikeampi paikantaa.
Näitä haitallisia pelejä on ladattu noin 8 miljoonaa kertaa. Suurin osa näistä sovelluksista on jo poistettu Play -kaupasta:


Avast myös huomauttaa, että haittaohjelmia on helppo välttää muun muassa katsomalla ennen lataamista muiden käyttäjien antamia arvosteluja sekä katsomalla käyttöoikeudet, mikäli niitä on epäilyttävän paljon (esimerkiksi sijainti, kamera, mikrofoni jne).
Lue myös:

Lue myös nämä
Tägit
Google Play mobiilipelit haittaohjelma Avast
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.