Suomen Yhteisverkko ja Nokia yhteistyöhön - Nokia rakentaa 5G-verkon Pohjois- ja Itä-Suomeen

Janne Yli-Korhonen
27. lokakuuta, 2020 16:20

DNA Oyj:n ja Telia Finland Oyj:n yhteisesti omistama yhtiö Suomen Yhteisverkko Oy (SYV) on valinnut Nokian yhtiön 5G-radioverkkolaitteistojen sekä verkonhallinta- ja asennuspalveluiden toimittajaksi. Yhteistyön myötä Pohjois- ja Itä-Suomeen rakennetaan uutta 5G-verkkoa. Kolmivuotinen rakennusprojekti käynnistyy alkuvuonna 2021.
"5G-verkko saadaan nyt tuotua kaikkialle, missä meillä on tukiasemapaikkoja. Tämä parantaa selvästi tietoliikenneyhteyksien saatavuutta ja nopeutta Pohjois- ja Itä-Suomessa", kertoo Suomen Yhteisverkko Oy:n toimitusjohtaja Antti Jokinen.
Nokia vastaa verkkoinfrastruktuurin uudistamisesta ja tarjoaa verkon ylläpito-, valvonta- ja asennuspalvelut.
"Olemme ylpeitä siitä, että SYV valitsi meidät yhteistyökumppanikseen uudistamaan verkkonsa ja rakentamaan perustan tuleville 5G-palveluille. Tuotevalikoimamme tarjoaa ihanteellisen ratkaisun organisaatioille, jotka haluavat saada kaiken irti uusimmasta teknologiasta. On hienoa päästä tekemään yhteistyötä SYVin kanssa ja auttaa heitä tarjoamaan DNA:n ja Telian asiakkaille parhaat mahdolliset 5G-yhteydet ja -palvelut Pohjois- ja Itä-Suomessa", kertoo Tommi Uitto, Nokian Mobile Networks -liiketoimintaryhmän johtaja.
Verkon tukiasemat tulevat olemaan kokonaan uusia, joten 5G:tä voidaan toteuttaa kaikilla Telian ja DNA:n hallinnoimilla taajuuksilla vanhan verkon päälle lisättävän taajuuskaistan sijaan. Taajuuksien yhteiskäyttö mahdollistaa yhden operaattorin verkkoon nähden suuremmat tiedonsiirtonopeudet myös 5G:ssä, kuten se teki myös 4G:ssä.

Lue myös nämä
Tägit
Suomen Yhteisverkko Nokia DNA Telia 5G Suomi
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.