Vuotaja: Samsungin uudet kamerasensorit tarjoavat jopa 200 megapikseliä

Matti Robinson
9. tammikuuta, 2021 21:00

Useimmat älypuhelinvalmistajat käyttävät puhelimissaan Sonyn huippusuosittuja kamerasensoreita, mutta korealaisyhtiö Samsung valmistaa omille puhelimilleen itse nk. ISOCELL-sensoreita.
Uusien tietojen mukaan Samsungin uuden sukupolven ISOCELL-sensorit ovat pian valmiita parrasvaloihin. Pian esiteltävä uusi huippusensori tarjoaa luotettavan Ice universe -vuotajan mukaan peräti 200 megapikseliä.
On toki huomioitava, etteivät megapikselit kerro kameran kyvyistä vielä kaikkea. Usein pienemmillä megapikseleillä varustettu kamera, kuten Pixelien 12 megapikseliä, on huomattavasti heikompia monta kertaa nimellisesti, megapikselimäärässä mitattuna, tarkempia kännykkäkameroita huomattavasti parempi.
Tällä hetkellä Samsungilla on tarjota 108 megapikselin kamera, joka on kuitenkin jo melkoisen vakuuttava. Niinpä 200 megapikseliä tarkoittaisi paitsi todennäköisesti massiivista sensoria niin melkoisen kyvykästä sellaista.
Toki kyseessä on vain yksi vuotaja eikä tässä vaiheessa muita yksityiskohtia kerrota edes sen toimesta, joten se kannattaa ottaa varauksella.

Samsung ISOCELL will launch many innovative sensors in 2021.
200MP is coming soon.

-- Ice universe (@UniverseIce) January 9, 2021



Lue myös nämä
Tägit
Samsung sensorit kamerat ISOCELL
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.