Google potkaisi videosoittimen kaupasta pois - syynä .ass -tiedostomuoto

Petteri Pyyny
28. tammikuuta, 2021 16:17

Google käyttää automaattista algoritmia karsiakseen sovelluksia pois Androidin Google Play -kauppapaikasta. Ja algoritmi on viritetty tiukalla nutturalla varustetun eläkeläisen moraalitasolle.
Kirves iski tällä(kin) kertaa täysin naurettavasta syystä. Videosoitin Just (Video) Player heitettiin ulos kaupasta siksi, että se sattuu tukemaan tekstitystiedostoja. Tarkemmin sanottuna useita erilaisia tekstitystiedostoja, mukaan luettuna Advanced Sub Station Alpha-formaatissa tallennettuja tekstitystiedostoja.
Kyseiset tekstitystiedostot ovat olleet olemassa jo lähes 20 vuoden ajan ja olivat erittäin yleisiä 2000-luvun alussa piraattipiireissä, jossa luotiin omia tekstitystiedostoja elokuville, joita ei oltu omassa maassa vielä julkaistu. Tuolloin kilpailevia formaatteja oli useita, joista sittemmin .srt -muotoiset tekstitystiedostot selvisivät voittajiksi - ja niitä käytetään edelleen.
Ja mikäkö oli se syy, miksi Advanced Sub Station Alphan tekstitystiedostojen tuki aiheutti ohjelman poiston Google Play -kaupasta?
Kyseinen formaatti käyttää tiedostopäätteenään lyhennettä .ass, joka oli selkeästi liian räiskyvä algoritmin mielestä.
Poistolle annettiin syyksi Sexual Content and Profanity policy eli juurikin sanan/lyhenteen ASS mainitseminen ohjelman kuvaustekstissä.
Kehittäjä joutui tekemään oikaisuvaatimuksen Googlelle, joka onneksi meni läpi ja ohjelma palautettiin takaisin Google Play -palveluun ladattavaksi.

Lue myös nämä
Tägit
Android Google Play mobiilisovellukset videon toisto
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.