Instagram parantaa nuorien turvallisuutta: aikuiset eivät voi lähettää viestejä alaikäisille, jotka eivät seuraa lähettäjää

Janne Yli-Korhonen
16. maaliskuuta, 2021 16:02

Internetissä saattaa toisinaan joutua kohtaamaan ihmisiä, joilla ei välttämättä ole hyvät asiat mielessä. Instagram parantaa tätä asiaa omalta osaltaan uudella ominaisuudella.
Ominaisuus estää aikuisia lähettämästä yksityisviestejä alaikäiselle käyttäjälle, mikäli tämä alaikäinen käyttäjä ei seuraa lähettäjää. Lähettäjä saa tällöin ilmoituksen, että viestin lähettäminen ei ole mahdollista.
Jos tällainen aikuisen ja alaikäisen välinen keskustelu on jo meneillään, Instagram ilmoittaa alaikäiselle mahdollisesta riskistä tai haitasta keskustelussa. Instagram myös antaa mahdollisuuden estää tai päättää keskustelun.

Näiden lisäksi Instagram ehdottaa jatkossa alaikäiselle, joka on luomassa Instagram-tiliä, että tili laitettaisiin yksityiseksi. Käyttäjä voi edelleen tehdä tilistä julkisen. Tällöin Instagram ehdottaa vielä myöhemmin tilin muuttamista yksityiseksi.
Instagramin ikäraja on 13 vuotta, mutta nuori voi helposti valehdella ikänsä, jotta käyttäminen onnistuu. Tämän estämiseksi Instagram kehittää tekoälyllä varustettua ominaisuutta, joka osaa paremmin tunnistaa käyttäjän oikean iän.
Lue myös: Instagramin Live-lähetyksessä voi olla nyt neljä henkilöä samanaikaisesti.

Lue myös nämä
Tägit
Instagram Instagram Direct yksityisyys
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.