Samsung jättänee tämän vuoden Galaxy Note -mallin julkaisematta - osista huutava pula

Petteri Pyyny
17. maaliskuuta, 2021 16:26

Globaali komponenttipula on iskenyt myös Samsungiin ja sen puhelintoimituksiin. Yhtiön toimitusjohtaja kertoi osakkeenomistajille tarkoitetussa tapaamisessa pohtivansa Galaxy Note-sarjan julkaisun väliin jättämistä.
Samsung on vuodesta toiseen pitänyt lippua yllä valtavien, lähes tablettikokoisten, kynällä ohjattavien puhelinten markkinoilla Note-sarjallaan. Yhtiön usko Note-sarjaan ei ole horjunut edes Note7 -mallin aiheuttaman negatiivisen julkisuuden myötä (tuolloin kyseistä mallia koski akkujen räjähtämiseen liittyvä ongelma ja malli kiellettiin mm. lentokoneissa kokonaan). Nyt kuitenkin näyttää siltä, että Note-sarjaan ei saada uudistusta ennen vuotta 2022.
Maailmanlaajuinen pula tietotekniikan komponenteista on monen osan summa, joka heijastuu käytännössä kaikille ITC-alan haaroille: uudet pelikonsolit ovat kiven takana ja mm. uusien näytönohjainten hinnat ovat pilvissä. Koronapandemia, tuotantoketjun häiriöt ja lisääntynyt tietotekniikan kysyntä ovat kaikki ruokkineet ongelmaa, jo useiden kuukausien ajan.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Samsung Galaxy Note Android
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.