Signal mokasi: Lähetetyt kuvat menivät väärille vastaanottajille

Petteri Pyyny
28. heinäkuuta, 2021 10:18

Salattua ja ehdottoman turvallista viestintää painottavan Signalin maineeseen tuli iso kolhu viime viikolla, kun siitä paljastui ikävä bugi.
Signalin Android-sovelluksesta löydettiin ongelma, joka aiheutti sen, että sovelluksella lähetetyt kuvat saattoivatkin lähteä aivan eri henkilölle kuin kenelle ne oli tarkoitettu. Ottaen huomioon Signalin maineen turvallisuusalan ykkösvaihtoehtona pikaviestimissä, mahdolliset vaikutukset tämän kaltaiselle bugille ovat tietysti varsin mittavat.
Signalin käyttäjät ovat kertoneet toisinaan ilmenevästä bugista sovelluksen GitHub -sivulla jo vuodenvaihteessa. Ongelma ei kuitenkaan ole ollut ilmeisen laaja vaikutuksiltaan, sillä bugiraportti hautautui pitkäksi aikaa unholaan, kunnes se korjattiin vihdoin hiljattaisessa päivityksessä.
Signalin mukaan tilannetta, jossa kuvia lähti väärille ihmisille tapahtui vain hyvin, hyvin harvoissa tilanteissa. Ongelma johtui bugikorjauksen päivityksen perusteella harvinaisesta tilanteesta, jota ilmeni vain erittäin erityisissä tapauksissa.
Bugi kosketti ainoastaan Signalin Android-versiota ja on korjattu sittemmin Signalin v5.17 versiossa.

Lue myös nämä
Tägit
mobiilisovellukset Android Signal
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.