OPPO esitteli uusia kamerateknologioita - jatkuvan zoomin telekamera ja RGBW-sensori

Janne Yli-Korhonen
21. elokuuta, 2021 14:15

OPPO, jonka alla OnePlus toimii, on esitellyt uusia kamerateknologiaoita älypuhelimiin. Näitä ovat jatkuvaan zoomiin kykenevä telekamera, RGBW-sensori ja 5-akselinen kuvanvakautus.
Jatkuvan optisen zoomauksen kameramoduuli mahdollistaa vaihtamisen 85-200 mm:n välillä ilman nykimistä tai hyppimistä.
Moduulin sisällä on lasi- ja muovilinssejä, jotka liikkuvat moduulin sisällä TMR-sensorin (tunnel magnetoresistance) ja moottorin avulla lähemmäs ja kauemmas toisistaan.

RGBW-sensorissa käytetään perinteisten punaisten, vihreiden ja sinisten lisäksi valkoisia alipikseleitä. Sensorissa hyödynnetään myös DTI-tekniikkaa ja OPPOn omaa algoritmia, joilla yhdessä saadaan aikaan taltioitua jopa 60 prosenttia enemmän valoa ja vähennettyä 35 prosenttia kohinaa.
Eli käytännössä sensorilla pitäisi saada otettua entistä selkeämpi ja kirkkaampia kuvia vähäisessä valaistuksessa.
OPPOn mukaan sensoria tullaan käyttämään puhelimissa tämän vuoden lopulla.

Kuvaa puolestaan vakautetaan uudella 5-akselisella kuvanvakautuksella. Tämä mahdollistaa liiketietojen syöttämisen gyroskoopilta prosessorille, joka analysoi sen ja lähettää datan liikkuville komponenteille eli linssille ja sensorille.
OPPOn tuotteissa vakautusta tullaan käyttämään alkuvuodesta.
Lisäksi OPPO kertoi uudesta näytönalaisten etukameroiden algoritmistä, joka mahdollistaa jopa 400 PPI:n pikselitiheydellä varustetun näytön käyttämisen kameran yllä.

Lue myös nämä
Tägit
Oppo kamera optinen zoom
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.