Iso muutos: WhatsAppilla voi vihdoin lähettää viestejä, vaikka kännykkä olisi sammunut tai hajonnut

Petteri Pyyny
17. syyskuuta, 2021 17:32

WhatsAppiin saapui tällä viikolla vihdoinkin uudistus, jonka avulla viestejä voi lähettää tietokoneen kautta, vaikka kännykkä olisikin sammunut tai hajonnut.
Uudistus liittyy WhatsAppin linkitetyt laitteet -toimintoon, johon tuli tällä viikolla tarjolle uusi kokeilukäytössä oleva toiminto. Toiminto löytyy kaikilta WhatsAppin käyttäjiltä, kunhan sovellus on päivitetty sovelluskaupasta uusimpaan versioon tällä viikolla - eli toiminto näkyy sekä iPhone-käyttäjille että Androidia käyttäville.
Käytännössä toiminto toimii näin:

1. Siirry linkitettyihin laitteisiin


Avaa WhatsApp ja sovelluksen päänäkymästä napauta oikeasta yläkulmasta löytyvää valikkoa.


Valitse valikosta kohta Linkitetyt laitteet.

2. Ota kokeilutoiminto käyttöön


Nyt, esiin aukeavassa näkymässä napauta kohtaa Usean laitteen beeta-versio.


Esiin aukeavassa ruudussa selvitetään mitä uusi toiminto tekee. Napauta alhaalta löytyvää painiketta Liity beeta-versioon.

3. Linkitä tietokoneesi


Nyt, palaa vasemmasta yläkulmasta löytyvällä nuolella takaisin edelliseen näkymään. Alareunassa lukee nyt kohdassa Usean laitteen beeta-versio: Liitytty.


Napauta Linkitä laite -painiketta.


Avaa nyt tietokoneellasi selaimeen osoite web.whatsapp.com.


Suuntaa nyt puhelimesi kohti tietokoneen ruudulla näkyvää qr-koodia.


Nyt tietokoneesi näkyy kännykän linkitettyjen laitteiden listalla. Voit jatkossa käyttää kyseistä tietokonetta WhatsAppin käyttöön siirtymällä suoraan web.whatsapp.com -osoitteeseen selaimellasi - tässä tehdyt vaiheet pysyvät WhatsAppin "muistissa" eli WhatsApp luottaa nyt tuohon selaimeen.
Jos jatkossa kännykkäsi hajoaa tai sammuu, voit käyttää WhatsAppia tietokoneeltasi kyseisen osoitteen kautta. Aiemmin tämä ei ole ollut mahdollista, vaan puhelimenkin on pitänyt olla verkossa kytkettynä.

Lue myös nämä
Tägit
WhatsApp opas Android Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.