Android 12L parantaa käytettävyyttä taittuvanäyttöisillä puhelimilla ja tableteilla

Janne Yli-Korhonen
28. lokakuuta, 2021 16:19

Google julkaisi vasta hiljattain useita muutoksia saaneen Android 12 -käyttöjärjestelmäversion. Android-maailmassa laitteet ovat kuitenkin hyvin erilaisia, joten sama versio ei toimi kaikilla laitteilla yhtä hyvin. Markkinoilla on saatavilla esimerkiksi taittuvanäyttöisiä puhelimia, joita varten Google esitteli nyt Android 12L -version.
Android 12L sisältää ison näytön laitteille (taittuvanäyttöiset puhelimet, tabletit ja Chrome OS) erilaisia optimointeja ja API-rajapintoja, joilla kehittäjät voi ottaa paremmin hyödyn irti isosta näytöstä.
Myös käyttöliittymään tuodaan uudistuksia.
Android 12L-versiossa esimerkiksi ilmoitusvalikon tiedot jakautuvat kahteen vierekkäin olevaan sarakkeeseen, jolloin tietoa näytetään enemmän ja sitä on helpompi käyttää.

Monipuolisempaa ja tehokkaampaa työskentelyä ajatellen alareunaan ilmestyy uusi palkki, joka mahdollistaa sovellusten nopean käynnistämisen. Palkissa olevia sovelluksia voi myös raahata toisen vierelle, jolloin kahden sovelluksen käyttö vierekkäin onnistuu helposti.

Lisäksi Android 12L tuo yhteensopivuuden parannuksia, joiden ansiosta sovellusten pitäisi näyttää isolla näytöllä paremmalta ilman suurempia muutoksia.
Android 12L tulee saataville ensimmäisille laitteille vuoden 2022 alkupuolella.
Kehittäjille on julkaistu jo ensimmäinen versio, josta saa lisätietoa sovellusten optimoinnista.

Lue myös nämä
Tägit
älypuhelin taittuva näyttö Android 12 Android
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.