Samsung aloitti One UI 4 -päivityksen jakelun Galaxy S21 -sarjan puhelimille

Janne Yli-Korhonen
15. marraskuuta, 2021 14:57

Samsung on tiedottanut, että uusi Android 12 -käyttöjärjestelmäversioon perustuva One UI 4 -käyttöliittymä saapuu nyt ensimmäisille puhelimille.
Ensimmäisenä version saavat Galaxy S21, Galaxy S21+ ja Galaxy S21 Ultra.
Uusi versio hyödyntää Android 12:n Material You -tyyliä ja tukee myös erilaisia väriteemoja, jotka mukauttavat käyttöliittymän värit taustakuvan mukaisesti. Värit näkyvät esimerkiksi kotinäytössä ja ilmoituskeskuksessa.
One UI 4 uudistaa myös widgetit eli kotinäytön pienoissovellukset. Samsungin omat ovat laajasti kustomoitavissa ja niissä käytetään pyöristettyjä reunoja. Reunat pyöristyvät myös kolmannen osapuolen widgeteissä.
Android 12 -käyttöjärjestelmässä on keskitytty yksityisyyden parantamiseen, sillä uusi versio näyttää näytön yläreunassa, mikäli sovellus käyttää parhaillaan kameraa tai mikrofonia.
Samsung käyttää tätä myös One UI 4 -versiossa. Lisäksi Samsung lisää mahdollisuuden tarkastella mikrofonin ja kameran käyttöä seitsemän päivän ajalta.
Samsung on jo aiemmin esitellyt uutta versiota YouTube-kanavallaan. Kaikki videot näet täältä.


Ensimmäisenä päivitys saapuu Galaxy S21 -sarjan laitteille, mutta päivitys saapuu pian myös seuraaville puhelimille:


Todennäköisesti päivitys saapuu myös laajemmin muille malleille, mutta näiden aikataulua ei vielä kerrottu. Kaikki Android 12 + One UI 4 -päivityksen saavat Samsung-puhelimet näet esimerkiksi Android Update Trackerin sivuilta.

Lue myös nämä
Tägit
One UI Android 12 Samsung Galaxy S21+ Samsung Galaxy S21 Ultra Samsung Galaxy S21 Samsung
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.