Android 12L saapuu Samsungin, Lenovon ja Microsoftin laitteille tämän vuoden aikana

Janne Yli-Korhonen
8. maaliskuuta, 2022 13:53

Google on julkistanut lopullisen version Android 12L -käyttöjärjestelmästä, jota esiteltiin ensimmäisen kerran lokakuun aikana. Kyseinen versio tuo uusia ominaisuuksia ja parannuksia taittuvanäyttöisille puhelimille ja tableteille.
Blogikirjoituksessa Google kertoo, että päivitys saapuu myöhemmin tämän vuoden aikana Samsungin, Lenovon ja Microsoftin laitteille.
Samsungin kohdalla tämä tarkoittaa, että päivitys saapuu Galaxy Z Fold -puhelimille ja Galaxy Tab -tableteille. Lenovolta löytyy myös tabletteja, mutta Microsoftin kohdalla päivitys saapuu kahta näyttöä käyttävälle Surface Duo -laitteelle.
Android 12L -versiossa isolla näytöllä ilmoitukset ja pikavalikon painikkeet on jaettu omiin sarakkeisiin, joka katselua ja käyttöä.

Yksi merkittävimmistä uudistuksista on alareunan palkki, johon voi kiinnittää sovelluksia ja avata näitä nopeasti. Lisäksi versio parantaa esimerkiksi kahden sovelluksen käyttämistä vierekkäin ja asetuksiin tulee uusi kahden sarakkeen asettelu.


Android 12L nähdään vain muutamilla laitteilla, mutta tulevaisuudessa isommille laitteille tarkoitetut optimoinnit ovat laajemmin käytettävissä. Google kertoo, että Android 13 tulee sisältämään yhä enemmän ominaisuuksia ja toimintoja, joilla saa enemmän irti laitteen isosta näytöstä.

Lue myös nämä
Tägit
Android 12 taittuva näyttö Samsung Samsung Galaxy Z Fold3 Samsung Galaxy -sarja Lenovo Microsoft Microsoft Surface Duo Android 13
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.