Samsung saa Galaxy S23:een Qualcommilta erikoissuorittimen?

Matti Robinson
20. marraskuuta, 2022 16:08

Samsungin Galaxy S-sarjan huippupuhelinten julkaisu kuuluu alkuvuoden odotetuimpiin älypuhelinuutisiin. Vaikka tuohon on vielä kovasti aikaa, ja väliin saattaa mahtua muitakin suosittuja huippulaitteiden julkaisuja, huhut käyvät jo kuumana Samsungin tulevaan laitteeseen.
Uusimpien tietojen mukaan Samsung on saattanut tehdä erityisen diilin piirivalmistaja Qualcommin mukaan, jonka myötä Samsungin lippulaivapuhelimesta löytyy erityinen Samsungille yksinoikeudella luotu versio.
Tyypillisesti Samsung on valmistanut kahta eri versiota S-puhelimestaan. Muun muassa Suomessa on myynnissä versiot Samsungin omalla Exynos-piirillä ja taas esimerkiksi Yhdysvalloissa järjestelmäpiirinä on amerikkalaisvalmistaja Qualcommin Snapdragon-piirit.
Tämä Snapdragon-piiri on tavanomaisesti samalla tuotu myös tusinan muun valmistajan huippulaitteisiin, joten sen suorituskyky on samalla tasolla muiden kanssa. Eikä tässä ole yleensä valittamista, varsinkin kun se on usein edellä Samsungin omaan Exynos-piiriä.

Breaking!
The best moment for European users has arrived.
The European version of the Samsung Galaxy S23 series is confirmed to use the Snapdragon 8 Gen2, and it is a high-frequency version exclusive to Samsung. Please enjoy it. pic.twitter.com/w6DqCdH30b

-- Ice universe (@UniverseIce) November 16, 2022


Nyt kuitenkin huhut kertovat, että Samsung on lyönyt kättä päälle Qualcommin kanssa yksinoikeudella Samsungille valmistettavasta piiristä, joka tarjoaisi parempaa suorituskykyä. Huhujen mukaan piiri tarjoaisi korkeamman kellotaajuuden, kuin piirin perusversio.
Samsung ei aio ensi vuonna käyttää omissa S-laitteissaan Exynos-piirejä, ja tämän mukaan juuri nuo laitteet, eli mm. Euroopassa myytävät Galaxy S23 -puhelimet, saavat paremman version Snapdragon 8 Gen 2:sta. Toisessa versiossa sen tilalla on Snapdragon 8 Gen 2:n perusversio.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Galaxy S23
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.