Nord 3 on aiempaa kalliimpi, mutta monipuolisempi ja tarjoaa paremman päivitystuen

Janne Yli-Korhonen
5. heinäkuuta, 2023 16:48

Globaali mobiiliteknologiabrändi OnePlus esitteli tänään kaikkien aikojen tehokkaimman Nord-sarjan puhelimen, Nord 3:n.
Noin 500 euron hintaluokkaan kuuluva uutuus tarjoaa aiempaa mallia paremman suorituskyvyn, näytön, kameran ja päivitystuen.

"OnePlus Nord -tuotteissa on kyse alan johtavien ominaisuuksien yhdistämisestä markkinoita haastaviin hintoihin, joten olen innoissani, että OnePlus Nord 3 5G tulee pian saataville", sanoi Kinder Liu, OnePlussan operatiivinen johtaja (COO, president). "Tehokkaan suorituskyvyn, kauniin muotoilun, nopean ja sulavan ohjelmiston ja houkuttelevan hinnan yhdistelmällä OnePlus Nord 3 5G ilmentää sitoutumistamme tarjota käyttäjillemme paras mahdollinen älypuhelinkokemus."

Puhelimen etuosassa on 6,74 tuuman 120 Hz Super Fluid AMOLED -näyttö Full HD+ -tarkkuudella ja jopa 1450 nitin kirkkaudella. Kuvien perusteella näytön reunat ovat varsin kapeat. OnePlussan mukaan kännykän näyttö-runko -suhde on 93,5 %.

Käyttöjärjestelmänä on OxygenOS 13.1, OnePlussan käyttöjärjestelmän uusin versio, joka vähentää sovellusten virrankulutusta jopa 40 % ja asentaa uudet sovellukset 15 % nopeammin kuin OxygenOS 12.
OnePlus lupaa Nord 3:lle kolme suurta Android-päivitystä. Laite tulee saataville Android 13 -versiolla eli aikanaan kännykkä tulee saamaan Android 14-. Android 15- ja Android 16-versiot. Edeltäjämallille luvattiin kaksi suurta päivitystä eli tältä osin OnePlus on myös mennyt eteenpäin. Tietoturvaan on luvassa päivitystä neljän vuoden ajan.
Laitteella on myös TÜV SÜD 48-Month Fluency A -luokitus, joka tarkoittaa, että OnePlus Nord 3 5G pysyy yhtä nopeana ja sulavana käytössä myös neljän vuoden kuluttua.
OnePlus Nord 3 5G tulee ennakkomyyntiin heti lanseerauksen jälkeen saataville Usvan (Misty Green) ja Myrskyn (Tempest Grey) värisinä versioina, joko 8+128 Gt tai 16+256 Gt -muistiversioina.
Varsinainen myynti alkaa viikkoa myöhemmin, 12. heinäkuuta klo 9.00.
Puhelin tulee saataville Suomeen OnePlussan virallisille jälleenmyyjille sekä oneplus.com/fi -verkkokauppaan.
Pienemmän muistiversion saa 449 eurolla ja suuremman 549 eurolla. Edeltäjämalli tuli saataville 399 ja 499 euron hinnoilla eli hinnat ovat nousseet 50 eurolla. Suurempaa mallia tosin myydään aluksi 499 eurolla, ja Elisan kautta laitetta saa 449 eurolla.
Ennen ostopäätöstä kannattaa lukea Puhelinvertailun kattava arvostelu Nord 3:sta.
Voit vertailla Nord 3:sta sen edeltäjiin helposti vertailupalvelumme kautta:

Lue myös nämä
Tägit
OnePlus MediaTek
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.