Näin asennat S-etukortin kännykkään - sen jälkeen puhelin vain lukijan kylkeen ja bonukset tulevat talteen

Petteri Pyyny
28. heinäkuuta, 2023 17:51

S-ryhmä ei ole hirvittävästi pitänyt meteliä aiheesta, mutta jo keväällä vihreä S-etukortti saapui vihdoin saataville myös digitaalisesti. Toiminto on saatavilla toistaiseksi vain Android-kännyköille, jotka tukevat lähimaksua.
Digitaalinen S-etukortti on toteutettu varsin fiksusti, eli se ei pakota mitenkään siihen, että maksaminen pitäisi myös tehdä S-pankin tililtä. Maksamisen voi hoitaa joko puhelimeen asennetulta toisen pankin kortilta, fyysisellä pankkikortilla - tai vaikka käteisellä. Näppärimmin mielestämme maksu hoituu siten, että myös maksaminen tehdään puhelimen lähimaksuominaisuudella, riippumatta mitä pankkia käytätkin.


Näin otat digitaalisen S-etukortin käyttöön


Aivan ensin puhelimeen pitää asentaa S-mobiili -sovellus. S-pankin verkkopankkitunnuksia ei tarvita.

1. Siirry sovelluksessa oikeaan paikkaan

Digitaalisen S-etukortin käyttöönoton ohje: Siirry sovelluksessa kohtaan Minä


Napauta sovelluksen oikeasta alareunasta löytyvää kohtaa "Minä".

Valitse kohta Digitaalinen S-etukortti (beta)


Nyt, näkyvissä olevassa valikossa komeilee kohta "Digitaalinen S-etukortti (beta)". Napauta sitä.

2. Hyväksy ehdot

Hyväksy kortin ehdot


Naputtele eteenpäin hyväksymällä digitaalisen S-etukortin ehdot.

Hyväksy lisää S-etukortin ehtoja


Ehdot kannattaa tietysti lukea läpi ennen niiden hyväksymistä.

Käyttöönotto on valmis


Lähes valmista.

3. Tarkistetaan puhelimesi asetukset

S-mobiili tarkistaa puhelimesi asetukset


Lopuksi S-mobiili vielä tarkistaa, että puhelimesi asetukset ja ominaisuudet ovat kunnossa ja ehdottaa niihin muutoksia, jos jokin on vinossa.
Ainoa käyttöönoton estävä seikka saattaa olla se, että NFC eli lähimaksutoiminto on puhelimesi asetuksista kytketty pois päältä. Tietyissä, Suomessa kohtuullisen harvinaisissa, Android-puhelimissa lähimaksuominaisuutta ei ole lainkaan. Jos puhelin ei tue lainkaan lähimaksuja, asialle ei yksinkertaisesti voi yhtään mitään - muuta kuin ostaa uuden puhelimen.
Mutta mikäli asetukset ovat kunnossa, kaikki on valmista!
Huom! S-etukorttia ei aseteta oletusmaksutavaksi, vaan nimenomaan annetan sen olla ilman tuota tilaa. Siksi bonuksien keräämisen yhteydessä avataan S-mobiili -sovellus, kun puhelin viedään maksupäätteelle. Avoinna oleva sovellus ohittaa puhelimeen asetetun oletusmaksutavan.
Joissain puhelimissa oletusmaksutapaa ei pysty ohittamaan, kuten kommenteissa ja sosiaalisessa mediassa on mainittu - tällöin digitaalista S-etukorttia ei valitettavasti voi ottaa käyttöön lainkaan.

Näin käytät digitaalista S-etukorttia


  1. Maksupäätteellä, kun maksupääte kysyy bonuskorttia, avaa puhelimesi lukitus ja avaa S-mobiili sovellus.
  2. Vie puhelin maksupäätteelle. Kun bonuskortti on tunnistettu, tulee siitä ilmoitus sekä puhelimen ruudulle että maksupäätteeseen.
  3. Sovellus ehdottaa tämän jälkeen siirtymistä Google Walletiin ostosten maksamiseksi puhelimeen yhdistetyllä kortilla. Voit joko noudattaa tätä ohjetta tai pistää puhelimen taskuun ja maksaa perinteisemmällä tavalla, kuten fyysisellä kortilla tai käteisellä.


Omissa testeissämme toiminto on toiminut mainiosti jo huhtikuusta 2023 lähtien ja se on pelastanut S-bonukset useamman kerran, kun lompakko on unohtunut kotiin. Alkuaikoina kortin lukeminen maksupäätteellä ei toiminut aina ensimmäisellä kerralla, vaan puhelinta piti käyttää maksupäätteen lukijalla pari, kolmekin kertaa ennen kuin bonuskortti luettiin onnistuneesti. Sittemmin ongelmia ei ole osunut omalle kohdallemme.
S-ryhmä ei ole tiedottanut milloin digitaalinen S-etukortti on tulossa iPhonelle, eli toistaiseksi se on saatavilla ainoastaan Androidille.

Lue myös nämä
Tägit
opas Android S-ryhmä S-mobiili
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.