Opera-selaimen ChatGPT-tekoälychatti toimii nyt myös iOS:llä

Janne Yli-Korhonen
16. elokuuta, 2023 16:05

Opera-selain on ollut aktiivinen tekoälyn suhteen. Ensimmäiset tekoälyä hyödyntävät ominaisuudet tuotiin tietokoneiden selaimeen puolisen vuotta sitten ja kesäkuussa Opera toi saataville Opera One -selaimen, jossa tekoäly on vahvasti läsnä.
Opera One -selaimen mukana esiteltiin Aria-tekoälychatti, joka pohjautuu ChatGPT:hen, mutta eroaa tavallista ChatGPT:stä, sillä Aria osaa tarjota tuoretta tietoa netin avulla. ChatGPT:n tiedot normaalisti rajoittuvat vuodelle 2021.
Opera Onen lisäksi Ariaa on pystynyt hyödyntämään Operan Android-versiossa, mutta nyt Opera tiedottaa, että samainen chatti on tuotu osaksi myös selaimen iOS-versiota eli Aria on nyt käytettävissä kaikilla alustoilla.
Aria on käytettävissä ilmaiseksi, mutta vaatii Opera-tiliä. Aria osaa esimerkiksi vastata kysymyksiin, tuottaa tekstiä ja koodia. Sen käyttäminen onnistuu mobiiliselaimella päävalikon kautta.
Hiljattain OpenAI:n oma ChatGPT-sovellus tuli saataville mobiiliin. Toukokuun lopulla se tuli saataville iOS:lle ja Androidille se saapui heinäkuun lopulla.

Lue myös nämä
Tägit
iOS tekoäly selain ChatGPT Opera
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.