WhatsAppin haastaja kasvaa kohisten – miljardi viestiä päivässä

Manu Pitkänen
8. joulukuuta, 2014 14:46

Viime vuonna julkaistun pikaviestipalvelu Telegramin kautta välittyy päivittäin miljardi viestia, kerrotaan palvelun blogissa. Luku on kunnioitettava tuoreelle palvelulle, mutta se kalpenee vielä markkinajohtaja WhatsAppin luvuille (64 miljardia välitettyä viestiä päivittäin, lähetetyt ja vastaanotetut viestit laskettu yhteen).
Telegramin perustivat venäläisen yhteisöpalvelu VK:n puuhamiehet viime vuoden kesällä. Viestiliikenteen tietoturvaa korostuvan Telegramin julkaisun ajankohta osui nappiin, sillä uutisissa kirjoitettiin lähes päivittin Edward Snowdenin paljastamasta NSA-kohusta. Palvelu onkin kasvanut nykyisin mittasuhteisiin täysin puskaradion ja uutisten avulla, markkinointiin ei ole käytetty lainkaan rahaa.
Telegramia käyttää kuukausittain 50 miljoonaa käyttäjää ja uusia käyttäjiä palveluun kirjautuu joka viikko noin miljoona kappaletta. EFFin tietoturvatestissä Telegram sai pisteet 5 / 7. Telegram on saatavilla Windowsille, OS X:lle, Linuxille, Androidille ja iOS:lle. Ohjelmasta on saatavilla beta-versio myös Windows Phonelle.
Palvelusta on tullut nopeasti yksi varteenotettavimmista WhatsAppin haastajista, vaikka se onkin vielä selvästi pienempi. WhatsAppin ollessa keväällä muutaman tunnin alhaalla, keräsi palvelu heti viisi miljoonaa uuta käyttäjää. Facebookin ostettua WhatsAppin, monet myös pohtivat pikaviestimen vaihtamista ja Telegram nousi heti yhdeksi vaihtoehdoksi. WhatsAppin kerrottiin vähän aika sitten ottaneensa Android-versiossa end-to-end-salauksen käyttöön.

Lue myös nämä
Tägit
Android sovellus pikaviestin iOS WhatsApp mobiilisovellukset iOS 8 Telegram
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.