Firefoxin mobiiliversiosta ensimmäiset kuvankaappaukset

Markus Lehtiniitty
13. lokakuuta, 2008 13:08

Mozillan Firefox-selaimen Fennec-koodinimellä kehitettävästä mobiiliversiosta on nyt saatu ensimmäiset kuvankaappaukset. Kuvat ovat Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmälle kehitetystä Firefoxin mobiiliversiosta.
Olemme aiemmin kertoneet Firefoxin mobiili-ideoita esittelevästä konseptivideosta, Firefoxin mobiiliselaimen valmistumisesta vasta vuonna 2010 sekä ensimmäisten alpha-versioiden tulosta, joista Windows Mobile -alustalla on nyt siis saatu kuvia.
Kuvissa Mozillan tuleva mobiiliselain näyttää hyvältä, vaikkei läheskään yhtä futuristiselta kuin aiemmin mainitussa konseptivideossa. Kuvissa näkyy myös selaimen Acid3-testissä saama tulos: 88 pistettä sadasta, joka on varsin hyvä tulos mobiiliselaimelle.
Tietoa laajentumisesta muille alustoille ei toistaiseksi ole, mutta Nokian älypuhelimissa käytettävälle S60-alustalle mobiili-Firefoxia ainakin kehitettäneen Windows Mobilen lisäksi. Sen sijaan Applen iPhone on toistaiseksi suljettu pois Mozillan suunnitelmista, koska Apple tekee asian liian vaikeaksi.
Kuvissa esiintyvän Mozillan mobiiliselaimen ensimmäisen alpha-version Windows Mobilelle pitäisi näillä näkymin tulla julkisesti ladattavaksi vielä tämän vuoden puolella.


Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.