Mitä Apple paljastaa huomenna puhelimiin liittyen?

Markus Lehtiniitty
5. tammikuuta, 2009 17:57

Huomenna starttaavat kunnolla vauhtiin vuotuiset Macworld-messut, joille Apple osallistuu viimeisen kerran. Applen keynote-esityksen pitää yhtiön tuotemarkkinoinnista globaalisti vastaava johtaja Phil Schiller. Applen toimitusjohtaja Steve Jobs jättää keynote-esityksen pitämisen väliin terveydellisistä syistä.
Mutta mitä Apple kertoo huomenna ja kertooko se mitään liittyen puhelimiin?
Applen huomisiin julkistuksiin liittyen pyörii netissä tuttuun tyyliin suuri määrä erilaisia huhuja, joiden luotettavuus on hyvin vaihteleva. Todennäköistä kuitenkin on, että kovin merkittäviä julkistuksia puhelinten saralla Apple ei tule huomenna tekemään. Alle on kerätty tärkeimmät puhelimiin liittyvät Macworld-huhut:
iPhone nano:
Viime aikoina kotelovalmistajien toimien (XKSN, Vaja) seurauksena hurjana pyörineestä iPhone nano -huhumyllystä huolimatta iPhone nanon julkistus huomenna on erittäin epätodennäköistä. Analyytikot kuitenkin jo uskovat (IntoMobile, Red Herring) sen tuloon hieman pidemmällä aikavälillä. Mahdollisen nanon aika ei kuitenkaan ole vielä huomenna.
iPhone 3G 32GB:
Monien tuoreiden huhujen, tai ennemminkin veikkauksien, mukaan Apple saattaisi lisätä nykyiseen iPhone-mallistoonsa suuremmalla muistikapasiteetilla, eli 32 gigatavun muistilla, varustetun mallin. Mitään varsinaista näyttöä tästä ei kuitenkaan toistaiseksi ole.
Uusi iPhone-ohjelmistoversio:
Edellisen huhun mukaisen, suuremmalla muistilla varustetun iPhonen jatkoksi Apple saattaa myös julkistaa pienen päivityksen iPhone-ohjelmistoonsa. Sen tuomista uusista ominaisuuksista ei kuitenkaan toistaiseksi ole mitään tietoa.
Uusia iPhone-värejä:
Viimeinen puhelimiin liittyvä huhu ovat uudet iPhone-värit. Viime päivien aikana verkkoon on ilmestynyt kuvia sekä pinkistä että punaisesta (juttumme kuvana) iPhonesta. Punainen iPhone-saattaisi olla (PRODUCT) RED -tuote. Sekä pinkkiä että punaista iPhonea esittelevien kuvien aitous on kuitenkin myös kyseenalaistettu: kyseessä saattavat olla vain jonkin kolmannen osapuolen tekemät yksittäismallit. Toistaiseksi iPhone 3G on ollut saatavilla vain mustana ja valkoisena.
Mitä luultavimmin huomisen Apple-päivän anti tulee jäämään melko kevyeksi puhelinten osalta. Vahvempien huhujen Apple esittelee huomenna uudet versiot iLife- ja iWork-ohjelmistaan, päivityksiä tietokonemalleihinsa, sisältäen ainakin uuden Mac minin sekä 17 tuuman näytöllä varustetun MacBook Pron, sekä mahdollisesti kertoo myös jotain uutta ensi kesänä markkinoille tulevasta Snow Leopard -käyttöjärjestelmästä.
Applen viimeiseksi jäävä Macworld-keynote alkaa huomisiltana noin seitsemän aikaan.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.