Samsung esitteli taipuvalla näytöllä varustettua puhelinta

Markus Lehtiniitty
9. tammikuuta, 2009 16:30

Samsung on esitellyt yhdessä OLED Associationin kanssa CES-messuilla Yhdysvaltain Las Vegasissa taipuvalla OLED-näytöllä varustettua puhelinta. Asiasta kertoi Engadget-blogi, jonka artikkelista löytyy lisää kuvia sekä video Samsungin esittelemästä puhelimesta.
Samsungin esittelemässä puhelimessa suuri näyttö taittuu keskeltä, jolloin se saadaan mahtumaan puolet pienempään tilaan ja osaksi normaalin kokoista puhelinta. Esitelty puhelin tuskin tulee tällaisena koskaan tuotantoon vaan se on tehty vain esittelemään mahdollisuuksia näyttöjen tulevassa kehityksessä.
Taittuvien näyttöjen kehitys on saanut uutta tuulta alleen OLED-näyttöjen myötä ja niitä tultaneen näkemään markkinoillekin tulevissa puhelimissa seuraavan kahden vuoden aikana.
Taittuvat näytöt ovat tulevaisuuden tekniikkaa. Esimerkiksi Nokia on tehnyt patenttihakemuksen monimutkaisesta rakenteesta, joka käytännössä vaatisi myös taittuvan näytön. Taittuvat näytöt tarjoavat kaksi erittäin merkittävää etua perinteisiin verrattuna: ne mahdollistavat uudenlaiset rakenteet ja toisaalta aiempaa suurempien näyttöjen liittämisen osaksi puhelimia.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.